Pengurusan Kuantan Parade harus jaga kebajikan peniaga - YB Fuziah - Kuantan City Portal - Laman Komuniti Warga Kuantan

Pengurusan Kuantan Parade harus jaga kebajikan peniaga - YB Fuziah


Kuantan - Ahli Parlimen Kuantan YB Fuziah Salleh menegaskan bahawa undang-undang harus digunakan untuk memberi keadilan kepada semua pihak.

Menurut posting di Facebook Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Agama) itu, beliau merujuk kepada masalah antara pemilik kedai atau peniaga dan pengurusan Kuantan Parade.

Beliau dijemput sebagai pemerhati di Mesyuarat Tahunan AGM Badan Pengurusan Bersama Kuantan Parade (JMB) dan mendedahkan bahawa kompleks membeli-belah di tengah bandar Kuantan kini dimiliki sepenuhnya oleh pemilik Singapura.

"Saya menawarkan diri untuk menjadi orang tengah dan memberi ucapan sedikit selepas mendengar luahan kedua-dua belah pihak.


"Saya menekankan bahawa walaupun pemilik Parade Kuantan ini telah berubah, kebajikan dan hak pemilik pemilik kedai ini mesti diambil kira dalam situasi menang-menang," katanya.

Beliau menegaskan bahawa adalah perlu untuk melindungi pemilik lot kedai di mana purata mereka adalah dari kawasan Kuantan dan pengurusan harus profesional dan tidak mementingkan diri sendiri.

Walau bagaimanapun, beliau tidak mahu melihat undang-undang yang digunakan untuk melindungi kepentingan satu parti tetapi sebaliknya harus digunakan untuk memberikan keadilan kepada semua orang.

Beliau juga berharap AGM yang berlangsung di Sultan Ahmad Shah International Convention Center (SASICC) itu dapat dilaksanakan tanpa sebarang masalah.


blog counter views

Tiada ulasan: