Hari Terbuka di TUDM Kem Batu 10 untuk saksikan aksi hebat pesawat pejuang - Kuantan City Portal - Laman Komuniti Warga Kuantan

Hari Terbuka di TUDM Kem Batu 10 untuk saksikan aksi hebat pesawat pejuang


Kuantan - Orang ramai dinasihatkan agar tidak cemas dan risau jika melihat pesawat Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) terbang rendah di sekitar Kuantan mulai hari Isnin.

Ini kerana, TUDM akan melaksanakan latihan pertunjukan udara sempena Hari Terbuka TUDM yang diadakan pada 16 November di Pangkalan Udara Kuantan.

Latihan tersebut dijadualkan akan berlangsung bermula Selasa hingga Sabtu sekali gus melibatkan beberapa buah pesawat pejuang, pengangkut dan helikopter di sekitar ruang udara Kuantan.

Sementara itu, markas TUDM dalam kenyataan media mengingatkan penduduk di sekitar Pangkalan Tentera Udara juga tidak perlu bimbang jika mendengar bunyi letupan di sepanjang tempoh tersebut.

Bagi memeriahkan lagi suasana, pihak TUDM turut menjemput seluruh rakyat Malaysia untuk hadir beramai-ramai ke Hari Terbuka TUDM yang akan bermula seawal jam 8 pagi pada 16 November ini (Sabtu).

Tiada ulasan: