Datuk rugi RM100,000 rumah dipecah masuk - Kuantan City Portal - Laman Komuniti Warga Kuantan

Datuk rugi RM100,000 rumah dipecah masuk

Gambar sekadar hiasan

KUANTAN: Seorang ahli perniagaan dengan gelaran "Datuk" mengalami kerugian lebih daripada RM100,000 apabila rumahnya di Damansara di sini dipecahkan oleh dua lelaki pada 6 Dis lepas.

Pengusaha berusia 31 tahun itu berkata dia hanya menyedari rumahnya dipecah pada hari Rabu (19 Disember) ketika dia pulang ke rumah setelah berada di Kuala Lumpur selama dua bulan.

"Dari rakaman rakaman televisyen litar tertutup (CCTV), kedua-dua suspek berhenti di depan rumah dan kemudian memecah masuk ke premis itu dengan memanjat pintu dan memberi peluang membuka pintu," katanya ketika dihubungi Bernama.

Beliau berkata kereta Porsche, yang ditinggalkan di garaj di rumah, juga rosak, serta tiga CCTV yang dipasang di premis itu.

Antara barangan yang hilang ialah telefon bimbit dan 15 jam tangan, katanya sambil menambah isterinya telah membuat laporan polis berhubung kejadian itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuantan pada Khamis (20 Dis).

Bagaimanapun, Ketua Polis Daerah Kuantan ACP Mohamad Noor Yusof Ali tidak dapat dihubungi untuk mengesahkan perkara itu. - Bernama

Tiada ulasan: