Perodua perkenal X-Concept dan MYVI GT di KLIMS 2018 - Kuantan City Portal - Laman Komuniti Warga Kuantan

Perodua perkenal X-Concept dan MYVI GT di KLIMS 2018


KUALA LUMPUR (Nov 22): Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) telah melancarkan X-Concept, sebuah kenderaan konsep teknologi yang berpusatkan pada aspirasi dan gaya hidup masa depan, pada Pameran Motor Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIMS18) 2018 hari ini.

Presiden dan ketua pegawai eksekutif Perodua Datuk Aminar Rashid Salleh berkata Perodua X-Concept adalah manifestasi visi Perodua tentang masa depan, visi di mana kereta adalah kenyataan gaya hidup yang pertama, bermakna pengangkutan kedua dan berkerumun dengan teknologi yang berkaitan.


"Para pelawat dialu-alukan untuk melibatkan pasukan Penyelidikan dan Pembangunan Perodua untuk memberi maklum balas dan pandangan mereka dan kami membiarkan orang ramai 'memandu' dan mengalaminya, melalui keajaiban realiti maya," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dengan menganggap profil hatchback yang dinamik, kemuncak Perodua X-Concept termasuk gril depan yang diterangi LED dan logo Perodua, lampu LED berbentuk berbentuk Y yang rendah, petunjuk nadi dinamik yang dinamik dan pintu berputar yang terbuka untuk menunjukkan ketiadaan pilar B.


Di dalamnya, X-Concept memaparkan susun atur papan pemuka futuristik yang menggabungkan panel instrumen transistor filem nipis, sentuhan sentuhan sentuhan pusat 12.9 inci dan roda stereng rata. Turut diperkenalkan ialah MYVI GT dengan gaya lebih garang dan sporty.

KLIMS18 dibuka kepada orang ramai esok sehingga 2 Dis di Pusat Perdagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC). - Bernama

Tiada ulasan: