Mencari waris bayi ditinggalkan di surau Kampung Batu Dua Belas, Sabak Bernam
Langkau ke kandungan utama

Mencari waris bayi ditinggalkan di surau Kampung Batu Dua Belas, Sabak Bernam

Orang ramai yang mempunyai maklumat boleh menghubungi:
Balai Polis Sabak Bernam
No Telefon: 03-32162222


Siapa ibu bayi lelaki ini? “Pada mulanya, saya menyangkakan bunyi yang datang dari tempat solat wanita itu kucing bergaduh, tapi rupanya tangisan bayi lelaki dalam beg sandang biru gelap,” kata suri rumah, Suraya Yahya, 30.

Dalam kejadian 6 petang semalam, bayi lelaki berkenaan dijumpai di surau di Kampung Batu Dua Sepintas, Sabak Bernam. Bayi berkenaan ditemui dalam keadaan berbalut dengan tuala berwarna putih dan tudung bawal berwarna jingga di dalam beg itu.

Suraya berkata, ketika kejadian dia sedang menunggu anaknya selesai mengaji al-Quran di rumah bersebelahan surau itu. “Menjadi kebiasaan saya menanti anak keluar dengan meletakkan motosikal di hadapan rumah berkenaan. “Tetapi semalam terdetik dalam hati saya meletakkan motosikal di hadapan surau dan ketika itulah, bayi berkenaan dijumpai. “Ketika menemui bayi itu, keadaannya cukup sifat. Cuma pusatnya berdarah dan kaki serta tangan berada dalam keadaan pucat,” katanya.

Menurutnya, sepanjang empat tahun menetap di kampung itu, kejadian berkenaan adalah kali pertama berlaku pada dirinya. “Sebelum ini, saya sering mendengar kes buang bayi melalui media cetak dan elektronik. Kali ini, saya sendiri merasai pengalaman itu. “Mujurlah penduduk bertindak pantas menghubungi hospital. Jika tidak, mungkin bayi itu berisiko tinggi meninggal dunia,” katanya.

Katanya, dia menghubungi ketua kampung dan turut membuat laporan di Balai Polis Sabak Bernam untuk tindakan lanjut.

Sumber: https://goo.gl/RRHFMd

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bintang Mesir & Liverpool Mohamed Salah dakwah imej Islam melalui bolasepak

Anfield, LIVERPOOL: Mohamed Salah telah meningkatkan reputasinya sebagai salah seorang pemain bola sepak handalan dunia yang diminati bukan sahaja kerana hebat di padang tetapi sifat pemurahnya.

Anak Tak Mampu Bawa Ibu Ke Hospital Mohon Bantuan

Fatimah Taib
Bank Simpanan Nasional: 0213141000045693

Cristiano Ronaldo bertemu Khabib Nurmagomedov, ucap Assalamualaikum

Bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo bertemu dengan bintang UFC Muslim dari Rusia, Khabib Nurmagomedov di Madrid, Sepanyol.