JKM Seberang Perai Selatan mencari ibu kandung Nur Qaseh Izaara
Langkau ke kandungan utama

JKM Seberang Perai Selatan mencari ibu kandung Nur Qaseh Izaara

JKM Seberang Perai Selatan sedang mencari wanita bernama Nor Azira Mohamad Kamal, ibu kandung kanak-kanak perempuan ini. Orang awam dengan sebarang maklumat boleh menghubungi:
JKM SPS: 04-5822169


Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Daerah Seberang Perai Selatan sedang mengesan waris kepada kanak-kanak perempuan yang sebelum ini diserahkan kepada keluarga angkat ketika berusia dua hari. Pegawai JKM Seberang Perai Selatan, Mohd Noor Ahmad berkata, ibu kandung kanak-kanak terbabit yang dikenali sebagai Nor Azira Mohamad Kamal sebelum ini tinggal di Kubang Semang, di sini dikatakan menyerahkan bayi terbabit pada 17 Julai 2012 kepada seorang wanita yang dikenali sebagai Norazura Ali di kawasan tepi jalan bersebelahan Sekolah Rendah Kebangsaan Kubang Semang.

Menurutnya, ketika itu wanita terbabit berusia 19 tahun dan bekerja di kilang di kawasan Perindustrian Perai di sini. “Semasa penyerahan bayi perempuan tersebut berusia dua hari dan masih bertali pusat bersama-sama uri bayi tersebut.

“Tiada sebarang dokumen atau apa-apa bukti kelahiran diberikan wanita terbabit pada masa itu dan ibu kandung bayi itu juga berjanji untuk memberikan sijil kelahiran setelah urusan dokumen tersebut selesai namun sehingga hari ini dia tidak dapat dikesan,” katanya ketika ditemui Sinar Harian di sini semalam. Mohd Noor berkata, disebabkan tiada sebarang dokumen menyebabkan ibu angkat kanak-kanak berkenaan sukar untuk membuat sijil lahir di Jabatan Pendaftaran Negara.

Sumber: https://goo.gl/7HhexA

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bintang Mesir & Liverpool Mohamed Salah dakwah imej Islam melalui bolasepak

Anfield, LIVERPOOL: Mohamed Salah telah meningkatkan reputasinya sebagai salah seorang pemain bola sepak handalan dunia yang diminati bukan sahaja kerana hebat di padang tetapi sifat pemurahnya.

Anak Tak Mampu Bawa Ibu Ke Hospital Mohon Bantuan

Fatimah Taib
Bank Simpanan Nasional: 0213141000045693

Cristiano Ronaldo bertemu Khabib Nurmagomedov, ucap Assalamualaikum

Bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo bertemu dengan bintang UFC Muslim dari Rusia, Khabib Nurmagomedov di Madrid, Sepanyol.