Kedai Makcik Seringgit bantu pelajar susah makan harga murah
Langkau ke kandungan utama

Kedai Makcik Seringgit bantu pelajar susah makan harga murah

Terima kasih kepada Noor Haliza Mohd Hashim dan suami, Mohamad Rozi Ishak atas sifat pemurah anda. Semoga rezeki kalian berdua terus bertambah berkat dan memberi inspirasi kepada yang lain.


Nama: Noor Haliza Mohd Hashim dan Mohamad Rozi Ishak
Nama Gerai: Kedai Makcik Seringgit
Lokasi: Jalan Pondok Labu, Kulim, Kedah


KULIM: Sepasang suami isteri mengambil inisiatif menjual nasi bajet bagi membantu golongan pelajar menikmati hidangan lazat pada harga murah.
Terkenal dengan jolokan Kedai Makcik Seringgit, Noor Haliza Mohd Hashim, 44, dan suaminya, Mohamad Rozi Ishak, 48, telah beroperasi sejak enam tahun lalu di Jalan Pondok Labu di sini.
"Tarikan utama adalah harganya iaitu nasi set bajet berharga serendah RM2 dan air hanya RM1 dan saya jual ni sebab kesian kepada pelajar yang tak ada bajet besar untuk makan," katanya kepada Bernama.

Baca lebih lanjut di https://goo.gl/o27nXb

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bintang Mesir & Liverpool Mohamed Salah dakwah imej Islam melalui bolasepak

Anfield, LIVERPOOL: Mohamed Salah telah meningkatkan reputasinya sebagai salah seorang pemain bola sepak handalan dunia yang diminati bukan sahaja kerana hebat di padang tetapi sifat pemurahnya.

Anak Tak Mampu Bawa Ibu Ke Hospital Mohon Bantuan

Fatimah Taib
Bank Simpanan Nasional: 0213141000045693

Cristiano Ronaldo bertemu Khabib Nurmagomedov, ucap Assalamualaikum

Bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo bertemu dengan bintang UFC Muslim dari Rusia, Khabib Nurmagomedov di Madrid, Sepanyol.