Kasih ayah warga emas jaga anak hidap penyakit misteri
Langkau ke kandungan utama

Kasih ayah warga emas jaga anak hidap penyakit misteri

Nurul Aini Farahanur
Agro Bank: 2001731000122473 (Muhamed Awang)
No Tel: 013-7682210 (Muhamed Awang)


GUA MUSANG - Kasih ibu bawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa. Itulah gambaran kasih sayang ayah saat anaknya diuji dengan penyakit misteri.
Sambil mengusap kepala dan tangan anak gadisnya, Nurul Aini Farahanur, 20, air mata warga emas, Muhamed Awang, 69, turut bergenang memikirkan nasib anak bongsunya.

Kisah mengenai Farahanur atau lebih mesra disapa Anum ini pernah dipaparkan pada April tahun lalu di mana penyakit misteri yang dihidapinya menyebabkan seluruh badan seakan melecur.
Lebih setahun menderita, tahap kesihatan Anum semakin menunjukkan perkembangan yang baik apabila dia sudah boleh menguruskan diri sendiri untuk ke bilik air.
"Alhamdulillah, dengan doa dan usaha ramai pihak, Anum makin sihat. Saya menjaga Anum sendiri kerana enam anak yang lain berkeluarga dan bekerja di bandar.
"Sebelum ini, Anum berada di Kuala Lumpur bersama kakaknya selama tiga bulan dan baharu empat bulan pulang ke kampung.

Baca lanjut: https://goo.gl/Aa3d13

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bintang Mesir & Liverpool Mohamed Salah dakwah imej Islam melalui bolasepak

Anfield, LIVERPOOL: Mohamed Salah telah meningkatkan reputasinya sebagai salah seorang pemain bola sepak handalan dunia yang diminati bukan sahaja kerana hebat di padang tetapi sifat pemurahnya.

Anak Tak Mampu Bawa Ibu Ke Hospital Mohon Bantuan

Fatimah Taib
Bank Simpanan Nasional: 0213141000045693

Cristiano Ronaldo bertemu Khabib Nurmagomedov, ucap Assalamualaikum

Bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo bertemu dengan bintang UFC Muslim dari Rusia, Khabib Nurmagomedov di Madrid, Sepanyol.