Ibu tunggal lumpuh mohon bantuan
Langkau ke kandungan utama

Ibu tunggal lumpuh mohon bantuan


Rapidah bt. Nusi
No Tel : 016-7628994
BSN: 0824741000022171Lokasi: Lot 100 Jalan Batu Matang, 34750 Matang Taiping Perak

Rapidah binti Nusi, seorang ibu tunggal yang berumur 52 tahun, mempunyai seorang anak angkat yang dibela sejak kecil. Rapidah kudung sebelah kaki akibat dipotong kerana masalah komplikasi kencing manis. Dia kini menggunakan kaki palsu apabila di luar dan hanya mengesot dan berkerusi roda apabila berada di rumah. Rapidah mengambil upah mengurut dan kadangkala menerima tempahan catering secara kecil-kecilan untuk menampung keluarga. Dia juga berusaha membuka sebuah kedai runcit tetapi modal masih tidak mencukupi. Rapidah kini tinggal serumah dengan keluarga adik kandungnya di rumah pusaka yang telah sedikit uzur. Rumah terbabit hanya mempunyai sebuah bilik air yang terletak dibelakang rumah dan disebabkan masalah untuk bergerak, ianya memberi sedikit kesukaran kepada Rapidah untuk ke bilik air.

Sumber: https://goo.gl/o87Tsb

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bintang Mesir & Liverpool Mohamed Salah dakwah imej Islam melalui bolasepak

Anfield, LIVERPOOL: Mohamed Salah telah meningkatkan reputasinya sebagai salah seorang pemain bola sepak handalan dunia yang diminati bukan sahaja kerana hebat di padang tetapi sifat pemurahnya.

Anak Tak Mampu Bawa Ibu Ke Hospital Mohon Bantuan

Fatimah Taib
Bank Simpanan Nasional: 0213141000045693

Cristiano Ronaldo bertemu Khabib Nurmagomedov, ucap Assalamualaikum

Bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo bertemu dengan bintang UFC Muslim dari Rusia, Khabib Nurmagomedov di Madrid, Sepanyol.