Ibu runsing kos perubatan anak sakit saluran hempedu
Langkau ke kandungan utama

Ibu runsing kos perubatan anak sakit saluran hempedu

Siti Fatihah Wan Manshor
CIMB: 7067170809


SEREMBAN – Baharu sahaja ingin merasa gembira menerima kehadiran cahaya mata pertama, diuji pula anak yang dilahirkan menghidap penyakit hempedu sempit.
Namun, itulah yang terpaksa dilalui oleh Siti Fatihah Wan Manshor,25, yang buntu memikirkan kos perubatan dan pembedahan anaknya Muhammad Khalish Fahruddin yang berusia tujuh bulan.
Menurutnya, sejak anak sulungnya itu dilahirkan dia dan suami terpaksa berulang alik ke hospital untuk mendapatkan rawatan susulan.“Pada awalnya anak saya hanya disahkan mengalami masalah penyakit jaundis atau demam kuning sahaja. Tapi keadaan dia semakin membimbangkan kerana tahap demam kuningnya tetap tidak berkurangan walaupun sudah lebih seminggu.
“Bila rawatan susulan dibuat di Hospital Kuala Lumpur (HKL), doktor sahkan anak saya hadapi masalah saluran hempedu sempit dan perlu menjalani pembedahan segera,”katanya kepada Sinar Harian.
Kata Siti Fatihah, anaknya pernah menjalani pembedahan pertama bagi membuang saluran hempedu, namun kesan daripada itu perutnya membuncit dan kini baharu sahaja dibenarkan keluar dari hospital selepas dirawat 23 hari.

Baca lanjut: https://goo.gl/Pa39aD
 


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bintang Mesir & Liverpool Mohamed Salah dakwah imej Islam melalui bolasepak

Anfield, LIVERPOOL: Mohamed Salah telah meningkatkan reputasinya sebagai salah seorang pemain bola sepak handalan dunia yang diminati bukan sahaja kerana hebat di padang tetapi sifat pemurahnya.

Anak Tak Mampu Bawa Ibu Ke Hospital Mohon Bantuan

Fatimah Taib
Bank Simpanan Nasional: 0213141000045693

Cristiano Ronaldo bertemu Khabib Nurmagomedov, ucap Assalamualaikum

Bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo bertemu dengan bintang UFC Muslim dari Rusia, Khabib Nurmagomedov di Madrid, Sepanyol.