Bayi derita penyakit kegagalan hati mohon bantuan
Langkau ke kandungan utama

Bayi derita penyakit kegagalan hati mohon bantuan

Muhammad Aisy Zafran Zainal Azman
No Tel: 019-2424800
Maybank: 512017516106 (Zainal Azman, Mazlan)


KUALA LUMPUR - Berat mata memandang berat lagi bahu memikul. Demikian perasaan pilu seorang ayah apabila bayinya yang berusia tujuh bulan, Muhammad Aisy Zafran Zainal Azman menderita penyakit kegagalan hati (Biliary Atresia).

Zainal Azman, Mazlan, 35, berkata, anaknya yang dilahirkan secara normal pada 18 Mei 2017 itu dikesan menghidap penyakit tersebut semasa berusia 32 hari dan kini perlu menjalani rawatan pemindahan hati secepat mungkin.
 

Menurutnya, Muhammad Aisy Zafran yang menerima rawatan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) dinasihatkan untuk menjalani pembedahan segera di Hospital Renji Shanghai, China dengan kos mencecah RM250,000.

"Pada awalnya, anak saya menghidap demam kuning (jaundis) seperti kebanyakan bayi baru lahir, namun hasil keputusan ultrasound doktor mengesahkan hati dan limpa Muhammad Aisy Zafran bengkak dan perutnya membuncit akibat kegagalan hati untuk berfungsi secara normal.


Baca selanjutnya: https://goo.gl/Dz5qx4


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bintang Mesir & Liverpool Mohamed Salah dakwah imej Islam melalui bolasepak

Anfield, LIVERPOOL: Mohamed Salah telah meningkatkan reputasinya sebagai salah seorang pemain bola sepak handalan dunia yang diminati bukan sahaja kerana hebat di padang tetapi sifat pemurahnya.

Anak Tak Mampu Bawa Ibu Ke Hospital Mohon Bantuan

Fatimah Taib
Bank Simpanan Nasional: 0213141000045693

Cristiano Ronaldo bertemu Khabib Nurmagomedov, ucap Assalamualaikum

Bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo bertemu dengan bintang UFC Muslim dari Rusia, Khabib Nurmagomedov di Madrid, Sepanyol.