Anak soleh laung azan di sisi ayah koma
Langkau ke kandungan utama

Anak soleh laung azan di sisi ayah komaRaden Nabil Zakiyudin R Zakariya, 11 tahun, akan melaungkan azan di sisi bapanya yang terlantar koma akibat kemalangan jalan raya tiga tahun lalu.


Kepada sesiapa ada kelapangan rezeki serta bermurah hati, bolehlah menyalurkan bantuan kepada keluarga adik Raden Nabil Zakiyudin R Zakariya yang tinggal bersebelahan masjid di Jalan Jati, Kampung Melayu Ampang. Adik Nabil selalu azan disisi ayahnya dengan jutaan harapan supaya ayahandanya sedar dari koma akibat kemalangan langgar lari lebih kurang 3 tahun yang lalu. Sekurang mampu doakan ayah Nabil pulih sediakala supaya dapat menjalani kehidupan normal.Zakariya adalah salah seorang jemaah masjid yang istiqomah di Masjid Jami’il Huda, Kampung Melayu Ampang. War-warkanlah kepada mereka yang berkemampuan. Kes mahkamah masih berjalan. Sekarang ini tiada bantuan dari mana-mana pihak yang dimaklumkan oleh isteri Zakariya. Nabil berumur 11 tahun, pemenang ke-3 kategori azan kanak-kanak remaja anjuran masjid pada 31 Disember 2017.

Bantuan boleh disalurkan kepada:
Maybank: 114058014095 Nur Aidah binti Salih (Ibu)
No Tel: 01121916258 (Raden Muhamad Nafis Zaki)


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bintang Mesir & Liverpool Mohamed Salah dakwah imej Islam melalui bolasepak

Anfield, LIVERPOOL: Mohamed Salah telah meningkatkan reputasinya sebagai salah seorang pemain bola sepak handalan dunia yang diminati bukan sahaja kerana hebat di padang tetapi sifat pemurahnya.

Anak Tak Mampu Bawa Ibu Ke Hospital Mohon Bantuan

Fatimah Taib
Bank Simpanan Nasional: 0213141000045693

Cristiano Ronaldo bertemu Khabib Nurmagomedov, ucap Assalamualaikum

Bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo bertemu dengan bintang UFC Muslim dari Rusia, Khabib Nurmagomedov di Madrid, Sepanyol.